Pekinška patka
Dom omladine Beograda
29. decembar 2011.

31. decembar 2011.

 
 
 
  29. decembra 2011. u Velikoj sali Doma omladine održan je koncert punk benda Pekinška patka na kome su kao predgrupe svirali sastavi Lude krave, koji su predstavili novi EP "Reinkarnacija" i Bolesna štenad, vlasnici hita "Infostan".

Obzirom da je prošlo gotovo tridesetak godina od poslednjeg albuma Pekinške patke, Nebojša Čonkić Čonta (vokal), Marinko Vukmanović Mare (bas), Zoran Bulatović Bale (gitara) zajedno sa prošlogodišnjim gostom, Robertom Radićem za bubnjevima (aktuelni član Velikog prezira), odlučili su da se reinkarniraju i pokušaju da novim, mladjim generacijama ali i onim starijima prenesu deo svoje energije koja se još uvek oseća . Povratnički koncert, ne računajuci onaj na EXIT-u 2008, prošlog maja u bašti SKC-a, u čast tridesetogodišnjice objavljivanja singla "Bila je tako lepa”, gde su bili zaista dobro prihvaćeni, pokazao je da se na njih još uvek može računati.



Nastup je kao i nekad započeo stvarima sa dobro poznatog prvog albuma Plitka poezija a kasnije se nastavio pesama sa druge, godinama nepravedno zapostavljene, ploče Strah od monotonije. Nizali su se dobro poznati hitovi poput "Poderimo rock", "Ljubav", "Kontracepcija", "Never my love", "Ori ori", "Strah", "Neko", pa novi singl obrade Almodovarove stvari "Un Ano de Amor" i "Monotonija". "Ulje na vatru" dodali su "Biti ružan pametan i mlad", "Bila je tako lijepa", "Bela šljiva", a odličan utisak ostavila je još jedna obrada, ovog puta grupe The Skids, "Into the Valley", u njihovoj verziji "Pravu ljubav". Gost iznenadjenja bio je Keckec koji je svirao sakskofon tokom izvođenja stvari "Gledaj, ja sam svoj".



Kao i nekada Čonta i ekipa su scenskim nastupom pokazali da i dalje imaju šta da prezentuju publici, mada se povremeno osećao nedostatak kondicije profesora informatike, prouzrokovan neumornim skakanjem po bini. Sve u svemu, publika se dobro zabavljala tokom 70-minutnog nastupa iskusnih pankera u najboljim godinama, koji su napravili dobar prednovogodišnji štimung.

tekst - vesna nerić
foto & video - nebojša mićković

 
 

koncerti


Massimo Savić
Sava centar
22.12.11.




Eva Braun
Dom omladine Beograda
17.12.11.




Električni orgazam
Dom omladine Beograda
09.12.11.




Hladno pivo
Hala sportova Novi Beograd
02.12.11.




Svremenaši/Drugi način
Dom omladine Beograda
12.11.11.




Disciplin A Kitschme
Dom omladine Beograda
11.11.11.




Kanda Kodža i Nebojša
Dom omladine Beograda
04.11.11.